שלום לכולם, אני גיא גיסר ולא חגגתי את חגיגות הבוז'ולה. לא נראית לי כל החגיגה המזוייפת הזו, והגיע הזמן להפסיק עם השטויות ולשתות משהו טעים באמת. די לצביעות. אם, במקרה, לא תשמעו ממני ב- 48 שעות הקרובות, אנא פנו למשטרה והודיעו כי נחטפתי בידי משטרת המחשבות של אנשי היין הישראלית, וברגעים אלו ממש מענים אותי ע"י שתיית אמרלד ריזלינג של כרמל מזרחי בטמפרטורת החדר, בציר 1984.
מצטער לשבור את ההגמוניה השוררת סביב החגיגה השנתית, אך אני לא מבין, באמת לא מבין. כולם יודעים לומר שהבוז'ולה הוא יין צעיר. ממש תינוק. הבעיה היא שלעומת תינוק חמוד, וורדרד ומריח טלק, הבוז'ולה הוא תינוק מכוער, רעשן, נודניק, כזה שמשתין ישר לפרצוף של האורחים וצוחק. והם? ממשיכים להביט בו, לומר "איזה מתוק" תוך ניגוב הפנים ולספר לכולם איזה מאמי הוא.
יש שיאמרו כי "זוהי סיבה למסיבה", יביאו את "המצב" בארץ כאמתלה ויטענו בכל הזדמנות שאם אפשר לברוח לכמה שעות מהחרא שכולנו אוכלים ביומיום אז למה הלא. למה לא? כי זה יין דרעק. אם רוצים סיבה למסיבה אפשר למצוא בלי בעיה, ואני סתם שולף מהשרוול: עוד לא זרקו עלינו פצצת אטום, גשמי הברכה הגיעו ויוסי בניון שיחק למרות הפציעה.
?יאללה, שנשתה משהו נורמאלי ונשמח קצת
אם חושבים על זה לעומק, הבוז'ולה הוא בסה"כ יין אדום שעוד לא סגור עם עצמו האם הוא רוצה להיות יין מבוגר או עוד עולל אלכוהולי מייבש פיות (יאיר גת יסכים איתי?). היחידים שנהנים מהחגיגות באמת הם היקבים המייצרים את כל ה"יינות הילולים" למיניהם, יבואני היין, בעלי המסעדות/חנויות יין/ברים ומעריצי גאטו נגרו אשר טרם הפנימו את העובדה שהוא הפסיק להיות יין יאפי שאמור לעמוד על המדף החדש מאיקאה.
בשנה הבאה אני מציע לארגן קונטרה לבוז'ולה: "חגיגות הוויסקי הלא מוצלח של השנה". בדיוק בשעה 24:00 נפתח כולנו את בקבוקי ה"אולד קליפר" הזוועתי, נמזוג לכוסות ונצעק בכל הכוח "סלאנג'יבה!!!". כל משתתף ישלם 25 ש"ח כניסה, ובתמורה יקבל כוסית למילוי וויסקי חופשי-חופשי, ושקית הקאה- מה שבטוח . מעניין לברר מי מבין החוגגים אמש יהיה מוכן לכתת רגליו לפארטייה הזו. אף אחד אמרתם? אני מסכים.
?שנאה עיוורת לוויסקי רע ומצד שני הערצה עיוורת ליין רע. לא גזענות
למרות שאתה (א) צודק ו(ב) צודק מאוד,
תן לאנשים לחיות כפי שהם מבינים.
הייתי השנה פעם אחת בטעימות של "דרך היין". אחרי שתי כוסות כבר לא הבחנתי בין היינות והכוס עצמה היתה מאוד מכוערת. לפחות יש להם בחנות סיגרים blackwoods שאישתי ואני אוהבים.
יאה ונאה.
רגע רגע רגע..מה רע באולד קליפר?
בתור בחורה שהחלה את מסעה בעולם היין בטעימה של בקבוקי כרמל מזרחי עבשים שנת 84 מהמזווה של הוריה שעה לפני סדר פסח אני מבינה את גודל העינוי ודאתי זהה גם לאולד קליפר אני מצטרפת לתנועת המחאה נגד הבוזולה וחבר מריעיו.
דניאל רוגוב אישר את השתתפותו לשנה הבאה בחגיגות הקליפר(ס).
אני זוכר שטעמתי אותו..אומנם זה היה די מזמן
אבל האולד קליפר לא היה כזה מזעזע
לא חסרים ויסקים זולים ועדין טובים
במיוחד כאלה שקיבלו ציונים גבוהיים ממיקל גקסון כמו הטיצרס שקיבל אצלו 9 שזה ציון שהרבה מאלטים לא מקבלים
או ה100 פיפרס שדורג נורא גבוה ב100 המותגים הכי חזקים בשוק
אז לא לשפוט לפני שטעמתם! 🙂
…צביקהצ'ו, חייבים להתחיל לעבוד על בלוטות הטעם שלך, חביבי
דרך אגב, לא כתבתי כלום על טיצ'רס, 100 פייפרס או וויסקים אחרים, מהסיבה הפשוטה שהם לא מעלים באש את כל הנקרה בדרכם לכבד
וטעמתי את האולד קליפר לא מעט בחיי, אנפורצ'ונטלי. ולכן אני שופט גם שופט, הוא אשכרה הבוז'ולה של עולם הוויסקי.
.לאודיסאוס: אני נותן לאנשים לחיות כפי שהם מבינים, זה בטוח
פשוט הסיטואציה נראית לי אידיוטית, אבל זה אישי ביני ובין עצמי. מי שנהנה מחגיגות אביונים- שיבושם לו. אני מעדיף לשתות מיץ פז, או במקרה הגרוע- ריצפז.
.גיסר
אממ..ניראה לי שאין שומדבר רע בבלוטות טעם שלי אני מקווה זה עוד הדבר היחיד שעובד אצלי 🙂
בכל אופן..לא שיבחתי והיללתי את אולד קליפר כויסקי טוב..אבל הוא לא בטעם של ריצפז והוא בהחלט לא ברמה של הקינג פרקר ובניו ושות' לפחות עם זה תסכים איתי
הו, סוף סוף קצת קומן סנס. בחיי, בערב הבוזו'לה מצאתי עצמי נשארת על פרנציפ בבית וחוטפת צעקות מהסביבה על היותי לא אנינת-טעם מספיק, איכשהו יצא שהפעם האחרונה שהתלוננתי לאדם אקראי על היין הזה הסתבר שהוא בדיוק קיבל ליחצ"נ אותו במשרד הפרסום בו הוא עובד. חיים קשים, בחיי. טוב לשמוע מישהו שמסכים איתי.