חודש כבר כבר באמצע, ולכבודו החלטנו להקדיש את מגזין הוויסקי הישראלי החדש, לוויסקי המשובח ביותר שמיוצר כיום- וויסקי סקוטי מאלט- ולאזורים מהם הוא מגיע.
כידוע, המאלטים הסקוטיים מיוצרים בחלקים שונים בסקוטלנד, כאשר כל אזור מקרין על הוויסקי בצורה שונה וגורם לו להשתייך ל"משפחת המאלטים" של אותה אזור. לכל מי שמכיר את הנושא זה נשמע הגיוני וברור, אך כשחושבים על זה, אין שום סיבה הגיונית לכך שמאלט המגיע מדרום סקוטלנד לא יהיה מתקתק ופירותי, כמו שאין סיבה לכך שמאלט מההיילנדס הצפוניים לא יהיה כבד, מעושן וחזק. אז מדוע עדיין השיוך הגיאוגרפי ממשיך? נו, אתם מוזמנים להקליק, להיכנס למגזין ולקרוא
השוס הגדול של המגזין, הפעם, בנוסף לתכנים ולחידון החודשי (בקבוק רויאל לוכנאגר מתנה לא הולך ברגל), הוא ארוחת הוויסקי הטובה והמשתלמת ביותר שנערכה בארץ, לטעמי לפחות. "מסע טעימות בסקוטלנד", שישה מאלטים עם שש מנות מיוחדות ומותאמות לכל וויסקי, אמנם ללא פירות יבשים אך מנות כמו שרימפס בזעפרן, פטה כבד, ריזוטו פטריות ומדליוני פילה בקר ימסמסו את תחושת העצבות. מרשימת הוויסקים אפשר להבין עד כמה שווה העניין: רויאל לוכנאגר 12, גלקינצ'י 10, גלן אלגין 12, קליינליש 14, טאליסקר 10 וכמובן, היהלום שבכתר: לגבולין 16.
הארוחה תיערך בחדר הפרטי של מסעדת "קימל", והמחיר (למען הסר ספק, אין לי אחוזים בהכנסות…) שערורייתי ביחס למה שמקבלים: 177 ש"ח בלבד.
האמת היא שכל חובב וויסקי שלא נרשם יכול לקעקע לעצמו על המצח "פראייר" בצבע אדום-כחול זוהר. שווה ביותר, נא לא לפספס!
אפשר לקבל רשימה של הארוחות החודשיות המתוכננות – מסעדות ומשקאות?
אהלן וינסטון.
בלינק שנתתי לארוחה כתובים הפרטים הבאים:
:"הערב יתקיים ביום ג' 20.2 בשעה 19:30
ב"מרתף של קימל" – החדר הפרטי של מסעדת קימל רח' השחר 6 תל אביב צמוד לכולבו שלום"
בכל חודש נערכות ארוחות וויסקי הקשורות לנושא של המגזין מאותו חודש, כמו בשישי שעבר ב"קלואליס" עם הוויסקים האיריים או לפני כן ב"כרמלה בנחלה" עם גלנפידיך.
נשמע טוב, אבל למרות שמקבלים תמורה טובה לכסף – עדיין קצת יקר לי
(וזה אחרי 20% הנחה שמגיעים לי אחרי פתרון החידון הקודם…)