כפי שאיילה, מלכת הקוקטיילים החדשה של ישראל, הציעה לי בתגובה כאן בבלוג, החלטתי להרים פרוייקט ולהעלות לכאן את ארכיון הכתבות שלי בוואלה! לא פרוייקט פשוט, אם יורשה לי, בשל הכמות הגדולה של הכתבות ופיזורן המקיף ע"י וואלה!. ועדיין, אני אנסה להביא לכאן כמה שיותר קישורים, כדי לחסוך זמן חיפוש ובעיקר שאלות בפורום שלי בוואלה!
אני אחלק את הכתבות לקטגוריות, על מנת שיהיה נוח יותר.
.יאללה בלגאן, שיהיה בהצלחה לכולנו
וודקה
היסטוריה
תהליכי ייצור
אבסולוט
סמירנוף
סטוליצ'ניה
פינלנדיה
וודקות פולניות
אפילוג I
אפילוג II
ג'ין
היסטוריה
גורדונ'ס
בומביי ספייר
רום
היסטוריה
בקרדי
קפטן מורגן
קשאסה
טקילה
היסטוריה
קוורבו
סאוזה
פטרון, הרדורה, אל חימדור
דון חוליו, שינאקו
ליקרים
אייריש קרים
אמרטו
בנדיקטין
דרמבוי
סאות'רן קומפורט
פּימס מס' 1
קוואנטרו
שארטרז
Y ליקר
אמרולה
הכנת ליקרים ביתיים
אפרטיף
קמפרי
וורמוט
אניס
היסטוריה
עראק
אוזו וראקי
אבסינת
סמבוקה
דיג'סטיף
ייגר נגד ייגר
בחרובקה
פרנה בראנקה
וויסקי סקוטי מאלט
היסטוריה
גלנפידיך
גלנמוראנג'י
מקאלן
טאליסקר
גלנליווט
המאלטים של איילה
Jon, Mark & Robbo's
סקוטש בלנדד
היסטוריה
ג'וני ווקר
J&B
שיבאס
גראנט'ס
אפילוג -בלנטיינ'ס, דיוור'ס, פיימוס גראוס ועוד
וויסקי אירי
היסטוריה
ג'יימסון
בושמילס
טולמור דיו
וויסקי בורבון
היסטוריה
ג'ים בים
ווילד טרקי
וויסקי טנסי
ג'ק דניאלס
חרם על ג'ק דניאלס
ברנדי, קוניאק והמשפחה
היסטוריה
רמי מרטן
הנסי
קורווזיה
היין
ברנדי ג'ונתן תשבי
יו ! יו ! קוניאק !
קלבדוס
קוקטיילים
פונץ' אלכוהולי – הכתבה הראשונה שלי
אייריש קופי
מרטיני
סקרודרייבר
קוקטיילי סאוור
ראסטי נייל
קייפירינייה ומוחיטו
קוקטיילי שכבות
קוקטיילים קפואים
קוקטיילי שמנת
קוקטיילים טובים
קוקטיילים רעים
קוקטיילים לראש השנה
שמות מוזרים
קוקטיילי וירג'ין
בירה
קצף ומזיגה
בירה טייבה
מועדון הבירה הישראלי
בירה וכדורגל
שונות
בורסת השמות
אלכוהול ישראלי
אלכוהול בימי האימפריה היוונית
מותם של הבריזרים
רדבול
סירופים
צויקה
שמפנייה
אלכוהול לחתונה
תחליפי אלכוהול
1חדשות-ישנות
חדשות-ישנות 2 – כולל טעות מפדחת על הג'ין של גרייגוס שלא קשור לגרייגוס
חדשות-ישנות 3
חדשות-ישנות 4
סמירנוף הכיי נמכרת
הבר הביתי
סוגי כוסות
הנגאובר
פוסט פסח
תבלינים לאלכוהול
הומור, ביקורת וקצת קישקושים
סיבוב ברים בברלין
56 חוקים ללקוח
רוחמה אברהם נגד חיי הלילה
אוטופיה של ברמן
להיות ברמן
אלכוהול ובחורות
כתבות וידאו
לארבעה בנים מזג הברמן
פינות המונדיאל – דרבי בר
גיא שלום
יש לך אחלה כתבות בנושא האלכוהול ,
אני סטודנט שמכין עבודת מחקר בנושא ברמנים לקוחות יחסים ע"פי סוגי שתיה .האם יש מאמרים מדעיים בנושא או מחקרים
שאתה מכיר ,אשמח עם תיצור עמי קשר להתייעצות
תודה עידו
goshenido@012.net.il
תגיד, לא ירדנו מהשם "איילה" איפשהו ב-2003, יחד עם צפרדע וג'חנון עם שוקולד וקוטג'? (:
זה די מדהים, בכלל לא זכרתי שכתבת כל כך הרבה. שאלתי אותך בזמנו ואני שואלת שוב: לוואלה יש זכויות על הכתבות האלה, או שהן שייכות לך? כי אם הן שייכות לך (הטקסטים, זאת אומרת), אפשר להפוך את זה למשהו רציני, הרבה מעבר לרשימת לינקים.
אוקיי… גיסר כתבת המוני כתבות… אבל חלק יעזרו לי מאוד (כתבות על קוקטיילים למניהם) וכל מיני היסטוריות על אלכוהול שיהיה לי נחמד לשעמם את הלקוחות…
תתחדש על הבלוג
מזל טוב תותח
הגיע הזמן
אתר מדהים
אחלה כתבות גיא. כל הכבוד, תמשיך
גיא, המידע מאוד מועיל וכתוב היטב
הצעה קטנה לשיפור – אפשר להפוך את העמוד לכך שכתובת האינטרנט שלו תהיה פשוטה יותר, נכנסים לעריכת העמוד, ונותנים שם באנגלית תחת התגית 'סלאג' שיש בצד ימין של העמוד
באופן הזה הרבה יותר קל לקשר לאנשים את העמוד שלך, למשל בפורומים וכדומה
גיא אני חייב להגיד לך אישית,
שאם יש לך מטרה להשביח את תרבות האלכוהול בארץ,
עלי אישית השפעת באופן טוטאלי!
התחלתי כמו כולם מוודקה אלסקה תפוזים וטאקו טאקו עם ספרייט,
והיום אחרי כמה שנים ואחרי הרבה כתבות שלך, אני בקרוב מקים בר ביתי עם כמה שיותר מגוון וטעמים.
כמו כן, לאחר שאני חוויתי את הצד החיובי והמעניין של האלכוהול, אני מנסה להחדיר בחברי חובבי ה"וודקה-רדבול" קצת תרבות וקצת מגוון מעבר לעולם הצר אופקים שלהם.
כמובן גם למשפחה וגם לאבא שלי ששותה כבר 40 שנה…
ולאט לאט מתקדמים ומרחיבים אופקים,
בתקווה בקרוב להתחיל קורס ברמנים אולי גם אצלכם ואולי אצלך, עם שאיפה לעתיד טוב יותר ופיכח קצת פחות.
אז כל הכבוד!
יש תקווה לציבור הישראלי…
אם אתה מתעניין אז בישראל יש היום מכונה ממוחשבת רובוטית המכינה קוקטיילים עם ובלי אלכוהול . המכונה מכינה קוקטייל איכותי בתוך ל-3 שניות. אשמח להדגים בפניה באמצאות דוא"ל cocktailsrus@walla.com
קראתי את הכתבה שעשית על הכנת ליקרים בבית והכנתי שני ליקרים בבית לפני בערך 4 חודשים אחד על בסיס תותים שנתתי לו להפוך לנוזל עם הרבה סוכר ואז הוספתי אלכוהול ואחד על בסיס קלמנטינות על בסיס סירופ סוכר וישר הוספתי לו אלכוהול לפי דעתי יצא לי יחס של בערך 20% אלכוהול אולי קצת פחות אני לא בטוח השאלה שלי היא איך אני יודע אם האלכוהול לא התקלקל במקרה ומי שישתה ממנו יחלה פתאום או משהו…
גיא! אתה מלך!
כל כך הרבה זמן חיפשתי במעמקי וואלה אחרי הכתבות שלך והנה הם פה
עשית לי את הסופש אם לא את כל חודש ספטמבר
גיא גיסר,אני יושב מרותק למחשב אחרי שקראתי את כל הכתבות שלך בנושא הוויסקי{הנני חובב לא קטן} ולמרות שאני ברמן קרוב לשנה וחשבתי שאני יודע טיפה וחצי מושג מה זה אלכוהול, הצלחת לשפוך כל כך הרבה אור וידע שלא הייתי חשוף אליהם, אשמח מאוד לקבל ממך עדכונים חדשים בנושא תרבות השתייה והאלכוהול בכלל..
אחלה יום שיהיה..
שלום לך גיא
הגעתי אל כתבותיך לגמרי במקרה. התחשק לי להכין ליקר שוקולד. בין היתר היה קישור לכל מקבץ הכתבות שלך. נחשפתי
ומתוך סקרנות קראתי. נהניתי ללמוד דברים שלא ידעתי. אתה מתנסח ברור ,רהוט ולענין. המשכתי וחפשתי את ליקר השוקולד
ודווקא אותו לא מצאתי. יש להניח שגם את סוד הכנת הליקר הזה אתה מכיר , התגלה לי אותו ??? אני נמכוונת לחזור
לכתבות באחד הימים כדי לנסות מתכונים אחרים. היה שלום
חניה שמיר